Deel 2 - Reeks 32 - Vraag 63
Antwoord

Het onderste deel van de eerste dominosteen op de eerste lijn bevat geen stippen. Het onderste deel van de dominosteen heeft dus betrekking op de figuur die het minste aantal wijzigingen ondergaat, in dit geval slechts 1 wijziging (2 stippen).

De kleine figuur wijzigt van vorm en van kleur, in de grote figuur wordt een schuine oplopende streep verwijderd. De grote figuur ondergaat dus slechts 1 wijziging. Hierdoor weten we dat het onderste deel van de domino betrekking heeft op de grote figuur, en dat 2 stippen betekent "toevoegen of verwijderen van een schuine oplopende streep".

Aangezien het bovenste deel van de domino betrekking heeft op de kleine figuur kunnen we uit de derde lijn afleiden dat 5 stippen betekent "veranderen van vorm", en dat 4 stippen betekent "veranderen van kleur".

Uit de tweede lijn kunnen we vervolgens afleiden dat 6 stippen betekent "toevoegen of verwijderen van een horizontale streep".

123456
/KV

Het bovenste deel van de dominostenen in de opgave bevat 2 en 4 stippen. We moeten dus de kleine figuur van kleur veranderen en een schuine oplopende streep toevoegen of verwijderen. Het antwoord is B of C.

Het onderste deel van de dominostenen bevat 5 en 6 stippen. We moeten de grote figuur van vorm veranderen en een horizontale streep toevoegen of verwijderen. Het antwoord is B.