Deel 1 - Reeks 18 - Vraag 35
Antwoord

Zowel in de eerste lijn als in de derde lijn bevat het onderste deel van de domino 6 stippen. Om te weten te komen welk deel van de domino de grote figuur en welk deel de kleine figuur wijzigt, dienen we te kijken welke figuur in deze 2 lijnen dezelfde wijziging ondergaat.

Zowel in de eerste lijn als in de derde lijn wijzigt de grote figuur van vorm. Hieruit kunnen we afleiden dat het onderste deel van de domino betrekking heeft op de grote figuur, en dat 6 stippen betekent "wijzigen van vorm".

Hierdoor weten we ook dat het bovenste deel van de domino betrekking heeft op de kleine figuur. Uit de eerste lijn kunnen we dus afleiden dat 2 stippen betekent "toevoegen of verwijderen van een schuine aflopende streep".

Uit de tweede lijn kunnen we afleiden dat 5 stippen betekent "wijzigen van kleur".

123456
\KV

Het bovenste deel van de domino in de opgave heeft 5 stippen. We moeten dus de kleur van de kleine figuur aanpassen. Het antwoord is C of E.

Het onderste deel van de domino heeft 2 stippen, we moeten een schuine aflopende streep toevoegen of verwijderen in de grote figuur. Het antwoord is C.